Konceptni automobili MX-5 Spyder i MX-5 Speedster predstavljaju razvitak Mazdine filozofije laganih automobila koji pružaju zabavu i užitak u vožnji. Ovi očaravajući sportski automobili, zahvaljujući svojem inovativnom dizajnu nadahnutom prošlošću, utjelovljuju ideju KODO – Duša pokreta i pružaju jedinstveno iskustvo uživanja u vožnji sa spuštenim krovom. 

 

Predstavljeni na automobilskom sajmu SEMA 2015 u Las Vegasu, oba modela odišu stilom, udobnošću i profinjenošću. Dizajn automobila MX-5 Spyder nadahnut je klasičnim starinskim modelima, dok MX-5 Speedster utjelovljuje osnovne značajke prvih sportskih automobila s dva sjedala koje krasi iznimno lagana karoserija. 

 

Mnoge značajke na oba modela zasigurno će privući brojne poglede. Istaknimo samo 17-inčne naplatke Yokohama ADVAN Racing RS II s 10 krakova na Spyderu i njegovu dinamičnu unutrašnjost u starinskom stilu koja je izrađena od prirodne kože „PRIMA” proizvođača Spinneybeck. Savršenstvo dizajna također je vidljivo na Speedsteru, opremljenom posebno izrađenim 16-inčnim iznimno laganim zrakastim naplatcima, koji je presvučen zapanjujućim završnim lakom plavoeterne boje.

 

Oba konceptna automobila opremljena su tehnologijom SKYACTIV, što je dokaz da se prošlost i budućnost mogu zajedno skladno spojiti u sportskom automobilu.

Login